Samenwerking mondhygiënist!

© Mondhygienistepraktijk De Brabander

Zoals op onze website te lezen, bieden we jullie graag zo veel als mogelijk zorg onder één dak. Naast onze eigen verloskundige zorg en echoscopie, is het ook fijn om op onze locatie bij andere disciplines terecht te kunnen die een rol (kunnen) spelen in de zwangerschap. Naast de mensendieck, komt nu ook een mondhygiënist op locatie! Vanaf november kunnen zwangeren én partners terecht bij Katinka de Brabander. Zij zal op de zaterdagen bij Geboortecentrum Zaanstad aanwezig zijn en daarbij biedt zij ook nog een korting of gratis gumsticks aan, uiteraard alleen aan onze cliënten.

Waarom een samenwerking met een mondhygiënist?
De mondzorg is een ‘ondergeschoven kindje’ binnen de verloskunde. Wij merken dat veel zwangeren niet weten hoe belangrijk mondzorg in de zwangerschap is en naar onze mening is er hier ook vanuit zorgverleners (te) weinig aandacht voor. Terwijl dit juist heel belangrijk is, infecties in de mond staan namelijk in relatie met zwangerschapsrisico’s, zoals bijvoorbeeld een vroeggeboorte. Het is dus heel belangrijk om zo vroeg mogelijk, voor een check-up en preventieve zorg, naar een mondhygiëniste te gaan. De mondhygiëniste is namelijk gericht op preventieve zorg (voorkomen van problematiek), in tegenstelling tot de tandarts (behandeling wanneer problematiek ontstaan is).

Meer informatie over de mondhygiënist(e), mondhygiëne en de relatie van mondzorg in de zwangerschap kunnen jullie lezen op de pagina van de mondhygiënist.