Geboortecentrum Zaanstad is een verloskundigen- en echopraktijk van de verloskundigen Ismay Brekelmans en Marijke Hagelaars-Dekker.

 

Wij kiezen er bewust voor om een kleinschalige driemanspraktijk te zijn met een vernieuwende en verfrissende aanpak. We kunnen daardoor maximaal aandacht geven en de zorg helemaal afstemmen op de behoefte van de toekomstige ouders. Om je een vertrouwd gevoel te geven en een band te kunnen opbouwen, kom je de eerste helft van de zwangerschap bij twee verloskundigen. Als medisch professional en zorgverlener staan we naast jullie. De ervaring leert dat deze aanpak bijdraagt aan zorg die zwangere vrouwen ervaren als warm, vertrouwd, laagdrempelig, gelijkwaardig en passend. Wij weten hoe belangrijk elke zwangerschap is!

Liefdevol, enthousiast, betrokken, persoonlijk, meedenkend en kwaliteit zijn onze richtlijnen voor het leveren van zorg aan jullie! Natuurlijk volgens de laatste onderzoeken en inzichten.

Geboortecentrum Zaanstad -03

Kwaliteitsborging

 

Alle verloskundigen die bij Geboortecentrum Zaanstad werken, zijn aangesloten bij de KvK, BIG geregistreerd en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Verloskundigen. Onze echoscopiste staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Echoscopisten (BEN).
Deze aansluitingen en registraties houden in dat iedereen up-to-date blijft wat betreft nieuwe ontwikkelingen en met regelmaat bijscholingen of cursussen volgt.

 

Per 2019 kun je beoordelingen en recensies over ons vinden op Zorgkaart Nederland. Cliënten hebben ons beoordeeld met het volgende gemiddelde cijfer:

Verloskundigen

Ismay

 

Klik hier voor meer info.

 

GCZgrootbestand-3

Marijke

 

Klik hier voor meer info.

 

GCZgrootbestand

Waarneming

 

 

Om ons team compleet te maken, werken Femke Lensink en Janine Vermeulen-Land als vaste waarneemsters bij ons. Doordat we werken met twee vaste verloskundigen en twee vaste waarneemsters, blijven we een klein maar vooral stabiel team. Deze constructie zorgt er namelijk voor dat we altijd persoonlijke zorg kunnen realiseren bij drukte, ziekte, verlof, afwezigheid door cursussen, bijscholingen of vakanties. Wij kunnen dan namelijk in een drietal verder werken, zonder meermalen per jaar een onbekende waarneemster in te schakelen.
Hiernaast blijft onze zorg verantwoord doordat we de werkdruk kunnen verdelen. Je wil tenslotte een energierijke verloskundige naast je hebben staan!

Femke en Janine zul je ook in je zwangerschap (kunnen) ontmoeten. Dit zodat zij geen onbekenden voor je zijn, wanneer een van hen bij jouw bevalling is. Natuurlijk zijn zij net zo enthousiast en gedreven door persoonlijke aandacht als Ismay en Marijke.

Femke

 

Klik hier voor meer info.

 

GCZgrootbestand-4

Janine

 

Klik hier voor meer info.

 

unnamed (1)

Praktijkassistente

 

 

Om te zorgen dat de verloskundige haarzelf volledig kan richten op het leveren van goede zorg en al haar tijd kan steken in de cliënt en haar gezin, wordt zij ondersteund door een praktijkassistente. Een praktijkassistente draagt zorg voor het beantwoorden van de algemene praktijktelefoon, mail en voert diverse administratieve taken uit. Iedere dag heeft zij een of meermalen contact met de dienstdoende verloskundige, zodat er korte lijntjes blijven en onze cliënten goed en snel geholpen worden.

 

Hieronder kun je meer lezen over onze praktijkassistente(s):

Janneke

 

Klik hier voor meer info.

 

Foto Janneke bijgesneden

Ursula

 

Klik hier voor meer info.

 

ursula

Echoscopisten

 

Ismay, Marijke en Femke zijn naast verloskundigen ook echoscopisten! Zij zijn bevoegd en bekwaam voor alle basis medische echo’s en pretecho’s, ofwel: alle echo’s behalve de 13-weken en 20-weken echo. Deze twee laatste echo’s zijn ook bij ons in de praktijk mogelijk, wij hebben hiervoor namelijk één vaste echoscopiste wekelijks werkzaam.

Al onze echoscopisten zijn gecertificeerd voor alle medische zwangerschapsecho’s die wij aanbieden en staan ingeschreven in het kwaliteitsregister voor echoscopisten (BEN).

Stagebegeleiding

 

Verloskundigen in opleiding zijn de toekomst! Wij vinden het belangrijk om onze kennis en kunde op hen over te brengen, zodat de unieke Nederlandse geboortezorg in stand blijft. Het begeleiden van studenten brengt diverse voordelen mee voor hen, voor ons en voor al onze cliënten. Zij ervaren bij ons wat de meerwaarde van tijd en aandacht is. Wij blijven dankzij hen nog beter op de hoogte van de nieuwste (medische) ontwikkelingen. En onze cliënten hebben een gedreven persoon die ook de continue begeleiding kan bieden als wij even iets anders moeten doen.
Wij zijn als stagebieder gecontracteerd met de AVAG (Academie Verloskunde Amsterdam Groningen).

 

Afhankelijk van het leerjaar van de student, zal zij bepaalde handelingen uitvoeren. Zij zal dit altijd doen onder begeleiding van één van ons en met toestemming van jou. Wanneer jij op enig moment in je zwangerschap geen student bij je controles of bevalling wenst te hebben, geef dit dan bij ons aan.

 

Check onze social media (instagram en/of facebook) om te zien of wij een studente momenteel hebben. Wanneer dit het geval is, kun je direct lezen wie zijn is.

Klachtenregeling

 

Wij doen er alles aan om je tevreden te houden over onze begeleiding.  Desondanks kan het zijn dat je ergens niet tevreden over bent. Wij ontvangen graag feedback ter verbetering en gaan graag in gesprek wanneer er klachten zijn.

 

Indien je na een gesprek helaas ontevreden blijft en je de klacht wil voorleggen aan een andere partij, verwijzen wij je naar de Geschilleninstantie Verloskunde.