Samenwerking diëtist / voedingsdeskundige!

© Diëtistenpraktijk EetVitaal

 

Zoals op onze website te lezen, bieden we jullie graag zo veel als mogelijk zorg onder één dak. Naast onze eigen verloskundige zorg en echoscopie, is het ook fijn om op onze locatie bij andere disciplines terecht te kunnen die een rol (kunnen) spelen in de zwangerschap. Naast de mensendieck en mondhygiëniste komt nu ook een voedingsdeskundige (diëtist) op locatie! Vanaf februari kunnen zwangeren én partners terecht bij Melanie Barata de Almeida, een diëtist gespeciliseerd in de zwangerschap! Melanie zal, op afspraak, op de dinsdagavond en donderdagmiddag bij Geboortecentrum Zaanstad aanwezig zijn.

 

Waarom een samenwerking met een diëtist?
Een diëtist wordt veelal geassocieerd met dieëten en dan met name bij de wens tot afvallen. Echter is de diëtist er ook om te helpen bij gewichtstoename, wanneer dit nodig is. In de zwangerschap wordt een consult met de diëtist sterk geadviseerd bij onder- of overgewicht en daarnaast ingezet wanneer er sprake is van zwangerschapssuikerziekte. Echter is voeding ontzettend belangrijk voor iedere zwangere, ongeacht haar startgewicht! Tenslotte heeft iedere zwangere een gezonde leefstijl nodig voor haarzelf en de baby, maar “eten-voor-2” gaat hier niet bij op. Als verloskundige geven wij jou adviezen in wat je niet mag eten, de diëtist kan jou adviseren in wat je vooral wel meer of minder moet eten. De diëtist kan hiernaast ook adviezen geven om zwangerschapsklachten zoals misselijkheid te verminderen en preventieve adviezen om het risico op zwangerschapssuikerziekte te verlagen.

 

Meer informatie over de diëtist en voeding in relatie tot de zwangerschap kunnen jullie lezen op de pagina van de diëtist.