Wij nemen alle tijd voor jou en je partner, met intakegesprek van 45 à 60 minuten en de duur van de consulten passen we op jullie aan.

Je wil natuurlijk graag een vertrouwd gezicht tijdens de spannende, maar leuke periode van zwangerschap, bevalling en kraamtijd! Als kleinschalige praktijk kunnen wij, Ismay Brekelmans (rechts) en Marijke Hagelaars-Dekker (midden) samen met waarneemster Femke Lensink (links), continuïteit van zorg leveren in de gehele Zaanstreek en omliggende gebieden*. Onze vernieuwde en frisse kijk op de begeleiding zorgt ervoor dat wij als zorgverlener naast je staan en de zorg naar behoefte aanpassen. Dat doen wij vol enthousiasme, liefdevol, betrokken, meedenkend en op kleinschalige wijze. Uiteraard leveren we de beste zorg volgens de laatste onderzoeken en inzichten!

Geboortecentrum Zaanstad -0113

Klik hier voor meer info over onze praktijk.

We leveren ook zorg vóór en na de zwangerschap, bevalling en kraamperiode, zoals het kinderwensspreekuur of het voorschrijven en plaatsen van anticonceptie.

Onder één dak

 

Het is belangrijk dat de benodigde zorg in de zwangerschap makkelijk te vinden is. Om deze reden bieden wij zoveel als mogelijk onder één dak aan. Wij hebben een prachtig nieuw echo-apparaat en zijn zelf ook gediplomeerd echoscopisten voor zowel de medische standaard echo’s als pretecho’s! Naast dat je voor je echo’s ook dezelfde verloskundigen ziet, kunnen we bijna altijd jouw verloskundige- en echoafspraak combineren! Wel zo fijn toch?
Hiernaast hebben wij een extra echoscopiste werkzaam bij ons, wie de 20-weken echo bij jou kan uitvoeren. Verder zijn gespecialiseerd in anticonceptie en het plaatsen en/of verwijderen van spiralen en wij zijn geschoold om de tongriem van een baby te beoordelen en zo nodig te verwijzen. Dit complete pakket van verloskundige zorg door jouw eigen verloskundige(n) vinden wij heel belangrijk, en is in Zaandam alleen bij ons mogelijk!
Voor een overzicht van onze bekwaamheden, zie de pagina diensten.

 

Naast onze eigen zorg, hebben we nauwe samenwerking met onder andere ziekenhuizen (gynaecologen), kraamzorg, mensendiecktherapeut, mondhygiënist en diëtist. Zie de pagina samenwerking voor een overzicht van-, informatie over alle disciplines en de kortingen die voor onze cliënten gelden!

Bij ons kun je laagdrempelig terecht voor een extra controle. Bijvoorbeeld wanneer je ongerust bent, het hartje wil horen of veel te bespreken hebt.

Onder zorg komen

 

Op ieder moment ben je welkom bij ons! Wanneer je er net bent achtergekomen dat je zwanger bent en vanaf het begin door ons begeleid wil worden. Natuurlijk ook als je al enige tijd zwanger bent, net verhuisd bent en/of onze zorg beter bij jou aansluit. Als je onder zorg van de gynaecoloog bent en je kraambed door ons wil laten verzorgen, kun je je uiteraard ook aanmelden. We begeleiden je ook wanneer de zwangerschap ongewenst is of er (mogelijk) sprake is van een miskraam.

 

In alle gevallen adviseren we je om je zo snel mogelijk aan te melden. Zo kun je snel terecht voor een intake-afspraak of kennismakingsgesprek en kun je ons al direct vragen stellen en/of zwangerschapsklachten vertellen.

 

De basisverzekering vergoedt verloskundige zorg volledig. Dit betekent dat, wanneer je verzekerd bent, je voor de reguliere zorg (zowel verloskundig als de medische echo’s) zelf niets hoeft te betalen. Wanneer je niet verzekerd bent, moet je zelf de zorgkosten betalen. Vraag ons voor meer informatie hierover.

Wanneer je ons eerst wil ontmoeten en de sfeer wil proeven, kunnen we een kennismakingsgesprek inplannen. Neem gerust contact met ons op en kom samen met je partner (of alleen) bij ons langs!

Werkgebied

 

*Ons werkgebied omvat de Zaanstreek en omliggende gebieden, namelijk: Landsmeer, Oostzaan, Wormer en Zaanstad (uiteraard inclusief Assendelft, Krommenie, Westzaan, Wormerveer).

 

Woon je ergens anders maar wil je je wel aanmelden bij onze praktijk? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.